БСП  в  редовното правителство повиши доходите на българските граждани, актуализира

...
БСП  в  редовното правителство повиши доходите на българските граждани, актуализира
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП иска таван на цените, мир и запазване на българското семейство

„ Българска социалистическа партия  в  редовното държавно управление увеличи приходите на българските жители, актуализира пенсиите,увеличи детските надбавки, обществената поддръжка за младите фамилии и за децата. “ Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в 24 МИР – София Георги Свиленски в ефира на БТВ.
По време на избирателен спор той изясни по какъв начин може да бъде преборена инфлацията: „ Трябва да се постави таван на цената на главните артикули, както направиха редица европейски страни досега. Това е единствената работеща мярка, която може да бъде наложена незабавно и ще даде резултат “, безапелационен е той и добави, че също по този начин би трябвало да се възстановят селското стопанство, производството на зеленчуци и плодове,  както и отглеждането на животни.
Социалистът даде образец със обстановката във Франция, Испания, Португалия, Черна гора, Сърбия, Словакия, Северна Македония и Турция, където има таван на цените и няма празни лавици в магазините.
Свиленски уточни какво ще направи Българска социалистическа партия за младежите: „ До 26 години освобождение от налог общ приход. Предлагаме 600 лв. при раждане на първо дете, 1200 – при второ, 1700 – при трето. Предлагаме 350 лв. помощ за всеки възпитаник. Всичко това е изчислено и обезпечено “, съобщи той и добави, че тези политики партията към този момент ги е предложила и още веднъж ще ги предложи в бюджета за 2023 г.За пенсионерите Българска социалистическа партия ще упорства за преизчисляване на пенсиите със средноосигурителен приход – 2021 година
По тематиката за енергетиката Георги Свиленски съобщи: „ Ако преди 6 години Борисов не беше спрял плана АЕЦ “Белене “, в този момент щяхме да имаме атомна електроцентрала и на ниска цена ток. Българската страна би трябвало да си приключи плана с двата български реактори, които са купени и ги имаме. Остава да бъдат платени 6 милиарда и ще стане за 6 години “, изясни той и добави, че двата нови реактора, които предложиха от ГЕРБ, ще станат след 30 години и ще костват 30 милиарда лв..
Другата огромна тематика, която тормози българските жители, е войната и заплахата  България да бъде въвлечена в нея. „ Това може да стане, като даваме военна помощ и не дай си боже – военнослужещи. Социалистът уточни какво би трябвало да се случи – договаряния, спокойно решение на спора и преустановяване на войната. „ Това, което предлага китайският проект с 12 ограничения, който се поддържа към този момент от Макрон и от немския канцлер. С решението си Европейски Съюз да изпрати 1 млн. патрона, няма да реализират мир “, безапелационен е той.
„ ГЕРБ и ПП-ДБ са едно и също. Те желаят 3% недостиг, не желаят повишение на приходите, на пенсиите, не желаят таван на цените. Алтернативата на това е Българска социалистическа партия – ние споделяме таван на цените, повишение на приходите, уточни социалистът.
Българска социалистическа партия сподели в последните парламенти, че може да приказва, че е най-диалогичната партия. „ Затова сме търсени от всички политически сили – тъй като изслушваме, даваме оферти, даваме решения. Когато Българска социалистическа партия взе участие в ръководството, има и растеж на приходите, и на пенсиите, и обществена политика – такава, каквато желаят българските жители “, уточни Свиленски, а кого биха подкрепили след изборите, ще стане ясно от вътрешнопартийно допитване до всички членове на партията.
По отношение на джендър идеологията той показа български учебник по “Човек и природата “ за 6-и клас, в който написа за еднополово привличане и слага задача на 12-годишните деца да дискутират другите типове полова ориентировка. „ Затова Българска социалистическа партия провежда референдум срещу проникването на джендър идеологията в българското обучение “, изясни той.
На финала Георги Свиленски се обърна към българските жители: „ Ако желаете България да не бъде въвлечена във война, инфлацията да бъде овладяна, посредством таван на цените. Ако желаете да бъде непокътнато българското семейство и да не бъде въведена джендър идеологията в българското обучение, гласувайте за “БСП за България “ с номер 1 “, прикани той.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР